Stm32 · Temmuz 22, 2017 0

LinuxMint OpenStm32 CubeMx Stm32F103MinimalBoard Blink

Merhaba,
STM32f103C8 barındıran, en az donanım bileşenine sahip kartlar oldukça revaçta. Ucuz olması, hızlıca geliştirme ortamı sağlaması tercih sebebi. Her şeyi içinde (allinone) bir geliştirme kartı kullanmayı hiç tercih etmedim (tamamen kişisel), öğrenme yönteminden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.


Aliexpress ten aldığım küçük canavarla devam edeceğim. Videoda seslendirme yapmadım, basit bir konu olduğunu düşündüğümden hızlıca konuya giriş yaptım. Bu kartla çalışmalarım ve denemelerim devam edecek.
OpenStm32 (http://www.openstm32.org/) kullandığımı takip edenler biliyordur, artık linux altında kullanıyorum. OpenStm32 bilindiği üzere link (mcu ya programı yüklemek yada debug etmek için) olarak OpenOCD arayüzünü kullanıyor. Yükleme donanımı Stlink-V2 ve yine bilindiği üzere bu SWD bağlantısında NRST bağlantısı da var. videoyu seyrettiğinizde göreceğiniz üzere aldığım hata bu NRST yi bağlamadığımdan kaynaklı, çünki mcu board unun swd pinlerinde +3v-Gnd-IO-Clk mevcut. NRST yi bağlayamaycağımdan bu reset işlemini software e bıraktım.
Dosyalara Buradan Ulaşabilirsiniz

Sağlıcakla.

 

Ziyaretci : 6766